1- جلد اول: مجموعه آئيننامههای بهداشت کار
این مجموعه شامل کليه آئیننامههای مربوط به بهداشت محيط کار میباشد. آئیننامههای بهداشتی حکم الزام قانونی را برای شرکتهای پتروشیمی داشته و رعایت کلیه مفاد مندرج در آنها برای شرکتهای صنایع پتروشیمی ضروری میباشد.
2- جلد دوم: مجموعه راهنماها، بخشنامهها و ضمائم
اين جلد شامل دو بخش مجموعه راهنماها و مجموعه بخشنامهها و ضمائم میباشد. در بخش اول راهنماهای کاربردی موردنياز مهندسان بهداشت از جمله راهنماهایی جهت عقد قراردادهای خدمات بهداشتی و نحوه نظارت بر پيمانکاران ارائهدهنده اين خدمات ارائه شده است. در بخش دوم کليه بخشنامهها، مجوزها و مصوبات مربوط به مسائل بهداشتی از سازمانها و وزارتخانههای ذيربط که موردنياز کارشناسان میباشد، به طور متمرکز در يک مجموعه گردآوری شده است. همچنين در اين بخش نمونههايی از چکليستهای بازرسی و مميزی که براساس الزامات بهداشت کار صنايع پتروشيمی تهيه گرديده است، جهت اطلاع و بهرهبرداری کارشناسان محترم آورده شده است.
3- جلد سوم: مجموعه دستورالعملهای بهداشت صنعتی
نظر به اينکه در صنعت پتروشيمی به علت ماهيت فرايندی و استفاده از مواد شيميايی به عنوان مواد اوليه، بينابينی يا محصول نهايی، گستره وسيعی از عوامل زيانآور محيط کار (اعم از عوامل فيزيکی، شيميايی و ارگونوميکی) وجود دارد، جلدسوم مجموعه الزامات بهداشت کار به "دستورالعملهای بهداشت صنعتی در صنايع پتروشيمی" اختصاص يافته است. در اين مجموعه کليه دستورالعملهای مورد نياز مهندسان بهداشت صنعتی جهت پيشبينی، تشخيص، ارزشيابی و کنترل عوامل زيانآور محيطهای کاری صنايع پتروشيمی با استفاده از مراجع و استانداردهای معتبر طرح گرديده است. با استفاده از مفاد مندرج در اين دستورالعملها مهندسان بهداشت صنعتی قادر خواهند بود نسبت به انجام پايشهای محيطی دقيق و علمی محيطهای کاری و تعيين ميزان مواجهه کارکنان با عوامل مخاطرهآميز بهداشتی اقدام نمايند. در ويرايش دوم اين مجموعه ضمن بازنگری کامل دستورالعملهای پيشين، 3 مورد دستورالعمل جديد نيز در خصوص ارزيابی کيفيت هوای داخلی ساختمان، ارگونومی تجهيزات اداری و اتاقهای کنترل اضافه گرديده است.
4- جلد چهارم : حدود تماس شغلی عوامل بيماريزا (TLVs & BEIs) در صنعت پتروشيمی
به منظور ارزشيابی نتايج پايشهای محيطی آلايندههای محيط کار، دسترسی به مقاير بهروز حدود تماس شغلی از اهميت ويژهای برخوردار است. در ايران حدود تماس شغلي عوامل زيانآور محيط کار با توجه به مستندات قانوني مربوطه (ماده 85 قانون کار، تبصره 1 ماده 96 قانون کار) و با هدف حفظ و ارتقاء سطح سلامت جسمي و رواني نيروي انساني کار و بهداشتي نمودن محيط کار، توسط کميته فني بهداشت حرفهاي کشور (ITCOH) در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي بعنوان تنها معيار داخلي ارائه شده است.
در جلد چهارم مجموعه الزامات بهداشت کار، مديريت بهداشت، ايمني و محيط زيست شرکت ملي صنايع پتروشيمي، ضمن اعمال کامل شاخصهاي ارائه شده از سوي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي با استناد به مراجع علمي معتبر و در راستاي نيازهاي اين صنعت نسبت به تکميل و بهروزآوری اين شاخصها با توجه به نيازهاي صنايع پتروشيمی اقدام نمود. اگرچه حدود تماس شغلي ذکر شده در اين مجموعه از كتابچه حدود تماس شغلي مركز سلامت محيط و كار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي اقتباس گرديده است، ولی در موارد زيادی با توجه به ماهيت عملياتی و شرايط و نياز صنعت پتروشيمي اصلاحاتی در اين حدود به عمل آمده است. مهمترين اين موارد كه با ذكر منابع اصلي آنها در اين مجموعه لحاظ گرديده است، عبارتنداز:
- به روزرسانی مقادير TLV&BEI بر اساس کتابچه TLV سازمان ACGIH-2011
- درج مقادير استاندارد روشنايي در شرايط خاص صنعت پتروشيمي
- درج نحوه تعديل حدود تماس شغلي براي ساعات كاري غيرمعمول (شيفتهای 12 ساعته و نظام کاری اقماری)
- اضافه نمودن ارزيابیهای ارگونوميکی (اختلالات اسكلتي عضلاني و مقادير TLV براي بلند كردن بار) بر اساس توصيه سازمان ACGIH
- درج مقادير توصيه شده صدا براي اتاقهاي كنترل و دفاتر اداري و ...
|